
Рецепт тонізуючого чаю від сумських лісівників
Іван-чай всім відомий замінник тонізуючого напою. Кілька порад і можна напій приготувати власноруч, подідилися на Фейсбук-сторінці «Друзі Сеймського РЛП»:
«Саму рослину впізнати не важко. Зростає вона на вирубках у лісах, по соснових борах, навіть зустрічається на сирих луках посеред високотрав’я.
В пору цвітіння, акуратно зішморгуємо верхні листочки рухом згори вниз, притримуючи іншою рукою верхівку рослини. Зірвані в такий спосіб листочки залишаються в руці. Ї можна відразу зім’яти між долонями у вигляді кульки. Такими кульками тугенько заповнюємо кульочок Zip-Lock. Тут буде відбуватися 2-3 дні ферментація.
Коли листочки починають злегка буріти і аромат посилюється, висушуємо у тіні».